Hoofdmenu

Aangesloten organisaties

Zoeken


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Kinderboerderij Wilrijk
Geschreven door Administrator   
woensdag, 22 oktober 2008 10:34

Lievevrouwkesbosweg 20, 2610 Wilrijk
03/8284817

Kinderboerderij Wilrijk is een boerderij van de stad Antwerpen. We zijn alle dagen open van 10 tot 16 uur behalve op maandag. Iedereen is gratis welkom op onze boerderij. Groepen en scholen moeten wel vooraf inschrijven om een aangepast programma te verkrijgen.

Wat kan je zoal doen?

* Boerderijwerk * Kaas maken * Brood bakken * Verhalenwandeling * Natuur- en milieueducatie * Ecologisch tuinieren * Verwerken van boerderijproducten * En nog veel meer…

Wij doen en denken ecologisch en biologisch. Dat wil zeggen dat er geen chemische meststoffen of grondverbeteraars worden gebruikt. Onze dieren krijgen biologisch voedsel en we tuinieren op ecologische wijze. De producten die de boerderij voortbrengt zijn allen biologisch en gezond.

Afval voorkomen en daarna sorteren om te recycleren is ook een van onze punten. GFT afval wordt gecomposteerd en gaat terug naar onze moestuin. Ons vervuilde water gaat door een rietveld en wordt terug gebruikt om toiletten te spoelen en de tuinen te sproeien. De didactische ruimte wordt van warm water voorzien via zonneënergie en we bakken brood in een lemen bakhuis.

Onze kinderboerderij ligt eigenlijk tegen het industriepark en nabij de A 12 maar we vormen een buffer tegen de verstedelijking. Maar aan de andere zijde hebben we Fort 7, Schoonselhof en Groenen hoek (samen 120 ha) als buur. Heel dit gebied wordt ook ecologisch beheerd.

Je bent welkom op de boerderij langs de Lievevrouwkesbosweg 20 te Wilrijk. Tel/fax: 03 828 48 17 e-mail: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Laatst aangepast ( vrijdag, 24 oktober 2008 07:20 )